Vrouwen hebben een slecht zelfbeeld

2

Hoe is het met jou zelfbeeld gesteld?

Vandaag stuitte ik op dit artikel van de Sante:

99 procent van de Nederlandse vrouwen vindt zichzelf niet mooi.

Vrouwen blijken hun eigen grootste criticus te zijn wanneer het om schoonheid gaat. Zo blijkt uit het wereldwijde Real Beauty-onderzoek dat in opdracht van Dove dit jaar opnieuw is uitgevoerd.Weinig zelfvertrouwen

Opvallend: Nederlandse vrouwen lijken hun eigen grootste ‘vijand’, omdat zij zichzelfeen (te) hoge schoonheidsdruk opleggen. 42 procent van de Nederlandse vrouwen geeft dan ook aan zelf de meeste kritiek te leveren op hun uiterlijk. Vrouwen blijken wel vaak mooie punten van anderen aan te kunnen geven, bij zichzelf helaas niet. Met het zelfvertrouwen is het ook minder goed gesteld. Slechts 43 procent heeft (veel)zelfvertrouwen ten aanzien van hun uiterlijk. Wereldwijd ligt dit getal beduidend hoger, met 64 procent.

Gelukkig door schoonheid


Uit het onderzoek blijkt ook dat vrouwen schoonheid linken aan geluk. Zo zegt 70 procent van de vrouwen wereldwijd dat zezich gelukkig voelen als ze er op hun best uitzienen zich op hun best voelen.Ook opmerkelijk: we denken heel verschillend over het uiterlijk. Met name vrouwen in de westerse landen zijn minder tevreden over hun leven en schoonheid.
In landen als Rusland, China en Argentinië zijn vrouwen juist wél tevreden over zowel hun leven als hun uiterlijk.
Note van mij: ik merk op mijn trainingen heel vaak op dat vrouwen bij anderen wel aan kunnen geven wat zij voor mooie punten hebben. Dit vergt heel veel moeite en tijd om het bij zichzelf aan te kunnen geven. Ik zeg vaak ik zie, ik zie wat jij niet ziet en noem dan de punten op die ik zie. Ik geloof me, dat zijn er altijd heel wat.
.
Wat voor cijfer geef jij je zelfbeeld? 
Wil jij graag een beter zelfbeeld, houden van jezelf en bouwen aan je zelfvertrouwen? Geniet van jezelf en van het leven. Laat je inspireren…

About Author

Marian Palsgraaf (1970) enthousiast, positief, inspirerend, ondernemer, moeder, dogs, blogger, genieter en love. Ik help je dan ook graag met tips voor meer zelfvertrouwen, geluk, positiviteit, motivatie en inspiratie voor een mooier leven. Ik zet je aan tot actie en bovenal tot motivatie! » Meer over Marian

2 reacties

  1. Heel erg herkenbaar … tot je jezelf doorhebt …

    Ik kan wel 1000 dingen vinden die verkeerd aan mezelf zijn of die ontbreken of die beter kunnen.
    Ik kan wel 1000 dingen vinden die goed aan me zijn en die ik wél heb.
    Nu aan mijzelf de keuze waarop ik focus. Ik heb ondervonden dat het met dat laatste is dat ik vooruit geraak in het leven!

    Groetjes

Leave A Reply

Copyright © 2016 JustBeYou.nl    Adverteren    Anti Spam Beleid    Contact    Disclaimer    Partnerprogramma    Privacy Policy    Algemene Voorwaarden