Er is geen betere tijd dan vakantietijd om ijsjes te eten. Bij mij in de buurt zit een fantastische ijszaak met de heerlijkste smaken ijs en af en toe neem ik hier (meestal de fruitsmaken) wat bolletjes van om mezelf te verwennen.
Hoewel ik het heerlijk vind om af en toe deze ijsjes te eten maak ik over het algemeen mijn eigen ijs. Puur natuur en zonder slechte toevoegingen.
Heb jij bijvoorbeeld al eens chocolade-banaan ijs gegeten? Heerlijk romig van structuur en gemaakt van bevroren bananen en rauwe chocoladestukjes.
Voor het maken van ijs heb je niet veel nodig, hieronder een recept voor je:
Puur bananenijs met kaneel
Benodigdheden voor 2 personen:
- 4 ingevroren bananen.
- Kaneel, naar behoefte toevoegen
- keukenmachine/blender
Schil 4 rijpe bananen, deel ze in kleine stukjes en vries ze in een zakje in de diepvries in. Haal ze een kwartiertje voor verwerking uit de vriezer en laat ze licht ontdooien.
Voeg de kleine stukjes toe aan de keukenmachine of de blender als je een hele sterke blender hebt. Vermaal de stukjes banaan tot je een super romig geheel hebt gekregen en voeg daarna zoveel kaneel toe als je zelf lekker vindt.
Geniet lekker van het mooie weer en het heerlijke ijsje erbij!
Liefs Marjolijn
Geschreven door Marjolijn Verkaik