Gisterenavond heb ik voor het eerst een koolhydraatarme pizzabodem gemaakt uit het kookboek Grip op Koolhydraten van Yvonne Lemmers.
Ik ben 10 kilo afgevallen en dit bevalt me zo erg goed dat ik nu met fase 2 bezig ben en dat is het zo houden. Volgens iedereen om me heen de lastigste fase. Jasper Alblas heeft nog een mooi blog bericht geschreven: is dieten de oplossing?
Ik ga er in ieder geval voor. Ik heb heerlijk meegegeten met mijn gezin alleen mijn eigen pizza bodem en saus gemaakt. Een aanrader dus!
Pizza bodem Koolhydraatarm
Ingrediënten:
100 gram amandelmeel
50 gram roomkaas
4 eieren
1 theelepel oregano
1 theelepel knoflookpoeder
snufje zout
Bereiding: Meng de ingrediënten met een garde door elkaar. Giet in een siliconen bakvorm (24cm doorsnee) en bak het 20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Laat iets afkoelen. Keer het om op een bord en laat het daarna weer in de bakvorm glijden. De bodem is nu klaar om te beleggen naar eigen keuze.
Pizza saus koolhydraatarm:
Ingrediënten:
50 gram tomatenpureee
1/2 rode uit – zeer fijngesneden ( ik heb een gewoon uitje gebruikt )
1 teen knoflook – geperst
2 eetlepels oregano
50 ml room
zout en peper
Bereiding:
Bak de uien en de knoflook in de olie gaar. Voeg de tomatenpuree, kruiden en room toe en verwarm de saus. Verdeel 3 eetlepels over de pizzabodem.
Voor mij was dit te veel maar je kan de bodem ook invriezen! Ik heb deze in de koelkast gezet en morgen een lekkere lunch.
Bron: Kookboek nr. 1 Grip op Koolhydraten
Ik hoor graag als jij ook fijne koolhydraat arme recepten hebt en laat je me het weten als je het hebt gemaakt?
Hoe lang bak je de pizza nog eens af mét beleg?