Ik ben niet zo gek van koken maar bakken dat vind ik wel weer leuk.
Ik merk zo erg aan mijn geest en lijf als ik teveel suiker eet dat ik alweer maanden aan het opletten ben en dit bevalt me zo goed! En ik doe echt niet extreem want ik ben me ervan bewust dat er overal suiker in zit. Ik pas alleen zoveel mogelijk op de toegevoegde suikers.
Heb jij dat ook? Dat je merkt dat je je veel minder lekker voelt als je teveel suiker hebt gegeten? Misschien een keer een idee om daar op te gaan letten. Zeker als je ook nogal hooggevoelig bent ;-).
Ik heb er wel een klein beetje zoetstof door heen gedaan en daar zijn de mening over verdeeld en die discussie wil ik niet voeren. Je kan er natuurlijk voor de zoetigheid ook een banaan of dadels door heen doen. Voel je vrij om lekker te experimenteren van wat jij lekker vind.
Suikervrije havermout speltmeel brood gebakken met appel en granberries.
Een heel simpel recept 😉
Ingrediënten:
200 gram Havermout
200 gram Speltmeel * (ik ben fan van de website en vooral service van www.bodyenfit.nl
Zoetstof (ik heb stevia gebruikt maar vervang rustig door bijv. een banaan)
1 tl Vanille extract
1 tl Kaneel
1 tl Bakpoeder
2 Eieren
400 ml Kokosmelk van bijv. Alpro
Appel
Handje Goccibessen
Lekker alles goed door elkaar roeren. Ik doe een bakpapier in een cakeblik en zet het in het midden van de oven. De hetelucht over op 180 graden en ongeveer 45 minuten.
Hou het goed in de gaten want elke over is natuurlijk weer anders.
Laat je me het weten? Of je het hebt gemaakt? Of jouw aanvullingen op het recept of natuurlijk wat je ervan vond. Leuk als je dat doet door hieronder een reactie achter te laten.
Geniet ervan.
Warme groet,
* Deze link bevat een affiliate link. Dit betekent dat ik een klein stukje provisie krijg mocht jij bij de betreffende website bestellen. Ik zal echter nooit iets aanbevelen waar ik zelf niet achtersta.