Kaneel in voeding gezond?

Ben jij op de hoogte dat kaneel gezond is en weerstand verhogend werkt? Je zal vast wel eens kaneel gebruiken op bijvoorbeeld je appeltaart, pannenkoek, brinta etc.

Ik maak vaak gebruik van kaneel in verband met mijn bloedsuikerspiegel. Regelmatig heb ik last van een schommelende bloedsuikerspiegel en om de twee uur eten is voor mij dan ook van belang.

Kaneel in voeding

Ik ontbijt vaak met kaneel en hieronder een paar suggesties:

♥ 220 ml halfvolle melk en 35 gram brinta warmen. Na het warmen lekker flink kaneel erover strooien en je kan er weer even tegen.

♥ Yoghurt met zemelen en kaneel erdoor.

♥ Een (geschilde) appel bestrooien met kaneel en even een paar minuten in de magnetron.

♥ Een smoothie met havermout, fruit en kaneel.

Werking

Het heeft een verwarmend en krampwerend effect te hebben. Voor blaasontsteking wordt ook kaneel aangeraden voor het bestrijden van de bacteriën en schimmels.

Kaneel heeft een gunstig effect op je darmen, bij verkoudheden, diabetes, maagpijn, slechte adem, bij vermoeidheid en heeft effect op de vetverbranding.

Ik gebruik het eigenlijk voornamelijk bij mijn ontbijt en voor het gunstige effect op de bloedsuikerspiegel. Daarnaast vind ik het gewoon lekker smaken en ruiken.

Alle reden dus eigenlijk om kaneel aan je voeding toe te voegen.

Gebruik jij wel eens kaneel? Waarin gebruik jij dit?

Onderschat de ondermijnende werking van stress niet. Behalve dat het je mentale gezondheid onder druk zet, raak je ook de connectie kwijt met hoop, geloof en vertrouwen in het leven. Stress is niet altijd te vermijden, maar op tijd ontspannen zorgt voor herstel en balans. Ontspannen is geen luxe, maar noodzakelijk. Lees ook: 100 tips voor het omgaan met stress


Tags

blaasontsteking, bloedsuikerspiegel, kaneel, smoothie


Misschien vind je dit ook leuk:

Puur bananenijs met kaneel maken

Puur bananenijs met kaneel maken

Kaneel in voeding gezond?

Kaneel in voeding gezond?
  • Chantal schreef:

    ik gebruik kaneel als ik een rozijnenbrood bak of in een crumble met appel, hmmm, die geur…

  • Ik weet dat kaneel ook bloeddruk verlagend is en ik gebruik het als thee, over rijstepap, bestrooi appel of peer ermee en kook/bak ook wel eens gerechten waar kaneel ingrediënt is. Zeker nu in de koude maanden is kaneel lekker en geeft “knus” gevoel. Gember is ook zo’n wonderknolletje, ook leuk om daar blog over te schrijven!

  • Brenda schreef:

    Ik gebruik eigenlijk nooit kaneel. In de Brinta… nooooooit van gehoord! Maar wel leuke ideeeën, ga ik zeker proberen 🙂

  • Annemiek schreef:

    Hoi marian, ik gebruik kaneel voornamelijk over mijn havermout met melk. Heerlijk.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

    Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
    Zorgen en Stress

    >